Connect2Success
Image default
Woning en Tuin

Een prachtig rieten dak voor uw huis

Ideale isolatie en bovendien prachtig om te zien: een rieten dak. Al honderden jaren maakt men gebruik van riet om daken mee te bedekken. Vooral steile van minst 45 graden kunnen uitstekend worden bedekt met dit materiaal. Waar een rietendak vroeger als iets van de goedkopere woningen werd gezien, worden rieten daken nu vooral gebruikt in de hogere woonsectoren. Een goed rietdekkersbedrijf kan vakkundig en netjes een rieten dak voor u aanleggen. Een rieten dak is duurzaam en gaat zeker 30 plus jaar mee. Met goed onderhoud kun je dus jaren plezier hebben van een rieten dak.

Een rieten dak is meestal een combinatie van riet en andere materiaal zoals dakpannen. Dit werkt levensduur verhogend voor het dak en zo kun je er nog langer plezier van hebben. Waar rieten daken vroeger behoorlijk brandgevaarlijk waren, is dat nu ook iets waar je je niet meer zoveel zorgen om hoeft te maken, want tegenwoordig is een rieten dak net zo veilig als ieder ander dak. Er bestaan veel middelen om het dak zo brandveilig te maken, zoals het impregneren van het rieten dak met een brandwerende stof.

Uw rieten dak kan wel van zowel echt riet als van kunststof riet worden gemaakt. Dit ‘nep’ riet is net zo mooi als echt riet en je ziet het verschil amper. Er zijn echter wel een aantal voordelen aan kunststof riet ten opzichte van echt riet. Het is ten eerste een stuk minder gevoelig op verwering door het invloeden van het weer. Het sluit natuurlijk alsnog wel maar gaat wel aanzienlijk langer mee dan een dak van echt riet. Ook hebben verschillende zaken zoals mos en schimmelgroei veel minder vat op een dak van kunststof riet. Ook dat vergroot de levensduur van het dak en zo kunt u nog langer plezier hebben van uw mooie rieten dak.

http://www.rietwerk.nl