Connect2Success
Image default
Zakelijke dienstverlening

10 goede redenen om voor jezelf een businesscoach in te huren

Sommige ondernemers die hun bedrijf willen opschalen en hun groei willen versnellen, huren een bedrijfscoach in om hen te helpen daar te komen. Deze coaches hebben vaak zelf jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en kunnen u helpen uw bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen. Maar is het de tijd en de kosten waard?

Als je twijfelt over het inhuren van een coach, neem dan aan: het is de investering waard. Hieronder vind je 10 casussen van mensen die ervoor hebben gekozen om een businesscoach in te huren.

 

1. Ze helpen je om je blinde vlekken te zien

Goede businesscoaches zijn er om u te helpen de blinde vlekken te zien. Als ondernemers kruipen we vaak in het onkruid van ons bedrijf en is het moeilijk om door de bomen het “bos” te zien. Mijn businesscoach heeft me veel beknopte punten gegeven over mijn merk en mijn activiteiten waar ik nooit aan had gedacht. Mijn aanbeveling voor het vinden van een businesscoach: Gebruik je netwerk.

 

2. Ze kunnen als uw kompas dienen

Een businesscoach kan dienen als uw kompas om ervoor te zorgen dat u op de goede weg bent. In de loop van de jaren kunnen zelfs kleine veranderingen in uw richting tot dramatisch betere resultaten leiden. Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in de dagelijkse gang van zaken in uw bedrijf. Een businesscoach fungeert als een belangrijke objectieve derde partij om regelmatig in te checken om ervoor te zorgen dat u zich op de meest directe weg naar uw ideale bestemming bevindt.

 

3. Ze zullen u helpen uw kennislacunes te dichten

Vaak is de grootste hindernis voor succes dat je niet weet wat je niet weet. U kunt uw weg niet Googlen voor een probleem waarvan u niet zeker weet hoe u het moet verwoorden, of erger nog, hoe u erop moet anticiperen. Ik heb in de loop der jaren zes cijfers geïnvesteerd in bedrijfscoaches en kan veel van mijn succes direct toeschrijven aan wat ze me hebben geleerd. Ik heb altijd geloofd dat de beste investering die je kunt doen een investering in jezelf is. Bedrijfscoaches zijn geweldige partners om verantwoording af te leggen en ervoor te zorgen dat u leert, groeit en zich ontwikkelt.

 

4. Ze zullen je zelfopgelegde limieten ontgrendelen

Ik heb tijdens mijn carrière twee businesscoaches gehad en ze hebben me geweldig geholpen om mijn zelfopgelegde blokkades te ontgrendelen. De grootste pro is een uitlaatklep hebben om gehoord te worden en iemand te hebben die je kan helpen een omstandigheid of gevoel op een doordachte manier te verwerken. We besteden zoveel tijd aan het bouwen van een kooi om ons heen als ondernemers die we volledig zelf hebben opgelegd. Het is de kooi van gelijk hebben.

De kooi van ‘ja’ zeggen terwijl we ‘nee’ zouden moeten zeggen. De kooi van het compromitteren van onze normen en er vervolgens anderen de schuld van geven. De kooi van het slachtoffer zijn van een situatie die we hebben gecreëerd. Het hebben van een coach heeft me geholpen dit te zien en heeft me uitgerust met vaardigheden en tools om beter zelfmanagement te doen.

 

5. Ze bieden onbevooroordeelde inzichten van derden

Een voordeel van het voor jezelf inhuren van een businesscoach is dat je hierdoor constructieve kritiek kunt krijgen van iemand die jou niet noodzakelijkerwijs kent. Als u uw collega’s, collega’s, vrienden of familieleden vraagt wat u moet doen om het beter te doen, kunnen ze bevooroordeeld zijn in hun mening en begrijpen ze misschien niet de sterke en zwakke punten van uw organisatie, waar uw bedrijf past in uw branche, uw management- en leiderschapsstijl of de manier waarop u uw bedrijf runt.

Als u echter een businesscoach inhuurt, zullen zij begrijpen wat uw wensen, behoeften en verlangens zijn. Ze zullen begrijpen waarom je in bepaalde situaties reageert zoals je doet. En als ze branchespecifieke ervaring hebben, kunnen ze je inzichten bieden die andere mensen in je omgeving misschien niet kunnen.

 

6. Ze zullen je verantwoordelijk houden

Een business coach is meer een persoon aan wie je verantwoording aflegt. Mijn coach laat me soms iets onder ogen zien waar ik bang voor ben. Het hebben van een businesscoach heeft me echt gedwongen om felle en moeilijke gesprekken te voeren met een aantal van mijn teamleden die ik al heel lang uitstel. Ze houdt me verantwoordelijk, en omdat ik betaal om met haar te praten, voel ik me schuldig als ik niet nakom wat ik zei dat ik zou doen. Ik heb meer tijd om me te concentreren op het delen van gedachten en mezelf te verbeteren om verder te groeien. Er is geen isolement en eenzaamheid meer nu ik een executive business coach heb die me helpt om door elke wegversperring heen te komen.

 

7. Ze zullen je geest openen voor nieuwe gewoonten en ideeën

Het maakt niet uit welk niveau van succes je hebt bereikt, er is een neiging om op je eigen pad te blijven en geen gewoontes en patronen te observeren die succesvol zijn geweest voor anderen. Een sterke bedrijfscoach kan helpen het bewustzijn te vergroten van methoden en sleutels tot succes die voor andere mensen hebben gewerkt en die analoog kunnen zijn aan uw eigen situatie.

Als advocaat werkte ik samen met een businesscoach met een verkoopachtergrond om mijn intake-flow te perfectioneren. Ik heb veel inzichten gekregen waar ik nooit aan had gedacht. Aan het eind van de dag kan een onderneming buiten uw eigen branche sterke inzichten bieden die u kunt terugbrengen naar uw dagelijkse routine.

 

8. Ze helpen je door uitdagingen te navigeren en doelen te bereiken

Een van de beste investeringen die u kunt doen, is in uzelf. Als u merkt dat u worstelt in uw professionele carrière, of uw omzet wilt verhogen of uw zakelijke relatie wilt verbeteren, dan is een businesscoach van onschatbare waarde. Een van de grote voordelen van het hebben van een coach of mentor is dat ze je helpen om door uitdagingen te navigeren en persoonlijke doelen te bereiken met hun inzichten.

Ik heb persoonlijk een mentor die heeft bereikt wat ik in de toekomst wil bereiken, en ik heb mijn groei versneld door leercurves te doorbreken en de fouten te vermijden die hij in zijn professionele leven heeft gemaakt. Soms is alles wat je nodig hebt een expert om iets te benadrukken dat al die tijd voor je neus stond.

 

9. Ze kunnen de weg vrijmaken voor uw succes

Steve Jobs zei ooit: “We nemen slimme mensen aan zodat ze ons kunnen vertellen wat we moeten doen.” Waar, zo niet coaching, zou dit voor meer kunnen gelden? Het gaat niet alleen om ervaring, netwerken of een goede mentor of inspiratiebron zijn. Een slimmer persoon is gewoon beter in staat om de stukjes voor je in elkaar te passen en je een weg door de jungle voor te bereiden. Dat gezegd hebbende, “intelligentie” heeft in dit geval niet noodzakelijk alleen betrekking op iemands IQ, maar eerder op hun algehele competentie en kennis in hun respectievelijke vakgebied.

 

10. Ze houden je op het goede spoor

Een van de grootste voordelen van het inhuren van een businesscoach is dat ze je helpen op het juiste spoor te blijven. Een bedrijf opbouwen is lastig, vooral als je een startup bent. Veel mensen raken overweldigd door de hoeveelheid branden die ze moeten stoppen. Het is ook heel gemakkelijk om afgeleid te worden door alle kansen die op je pad komen, maar je kunt onmogelijk alles doen en ik denk ook niet dat het nodig is. De sleutel is het stellen van de doelen, het ontwikkelen van het actieplan om deze doelen te bereiken en het uitvoeren om ze te realiseren. Een businesscoach is precies het soort expert dat je in je leven nodig hebt als je wilt dat iemand je helpt je aan je plan te houden en het efficiënt te maken.

https://margreetjonker.nl/