Connect2Success
Image default
Zakelijke dienstverlening

Bedrijfsuitje

Bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje is goed om het teamgevoel te versterken. Je leert je collega’s vaak met hun partner beter kennen tijdens een bedrijfsuitje en dat is goed voor de onderlinge sfeer. Het is bij veel bedrijven zo dat een personeelsvereniging het personeelsuitje regelt. Wanneer het een klein bedrijf is, zal men het vaak zo regelen dat het personeelsuitje door een paar man, om toerbeurt, wordt geregeld. Om zelf een origineel personeelsfeest te bedenken valt vaak niet mee. Je zult vooraf moeten weten hoeveel personen er aanwezig zullen zijn bij het personeelsfeest. Het is ook belangrijk dat je weet wat voor bedrag je eraan kunt besteden.

Verdelen

Wanneer je met een paar man bent om het te regelen, kun je vooraf tijdens een bijeenkomst de taken verdelen. Wanneer je in het begin niet weet wat je zou kunnen organiseren, kun je door te surfen op google genoeg mogelijkheden ontdekken. 

Indien je een hele dag moet verzorgen zou je voor overdag een puzzelroute in een stad kunnen uitstippelen. Je verdeelt vooraf de personen die meegaan in groepjes en laat ze in de stad de puzzel oplossen. Na een uur gelopen te hebben, komen ze dan bij een rustplaats voor een heerlijk hapje en een drankje. Rond het middaguur komen ze allemaal samen in een restaurant om van het middageten gebruik te maken. Na de middag kun je eventueel de puzzeltocht voortzetten of naar een optreden gaan van een artiest.

Voor de avond kun je vervolgens samenkomen om te genieten van een heerlijke maaltijd waarbij muziek is en gedanst kan worden. Zo kun je daar de avond doorbrengen en op een bepaald tijdstip weer met de bus huiswaarts gaan.

Ondanks dat je misschien een vermoeiende dag hebt gehad, zal het ook een aangename dag zijn geweest om met alle collega’s een dag samen te zijn. Zo’n bedrijfsfeest is voor herhaling vatbaar en kan het jaar dat volgt weer door anderen georganiseerd worden. Er zijn mogelijkheden genoeg om wat samen te doen.

Afdelingsuitje

Indien het bedrijf groot is met veel personeelsleden is een bedrijfsfeest voor heel het bedrijf niet aantrekkelijk. Je kunt in zo’n geval beter een uitje voor de afdeling organiseren. Een afdelingsuitje zou je kunnen doen door tijdens de avonduren allemaal gezellig met partner uit eten te gaan, waarbij de leiding een bepaald bedrag aan meebetaald.

Je kunt ook met de afdeling als afdelingsuitje naar een musical gaan of iets dergelijks.

Om te weten wat men graag zou willen, kun je vooraf een vragenlijst over de afdeling laten rondgaan waarop ze een keus kunnen maken uit een aantal evenementen. Waar het meeste belangstelling voor is, wordt dan voor dat jaar georganiseerd.

Wat er ook georganiseerd wordt, vaak is het zo dat een dergelijke manier van samenzijn bijzonder goed in de smaak valt en zeker voor herhaling vatbaar is.

https://www.eventspot.nl/bedrijfsfeesten