Connect2Success
Image default
Zakelijke dienstverlening

Journaling: hou meer orde in je leven door alles van je af te schrijven

Je hebt vast wel eens van journaling gehoord: het is alles wat in je leven gebeurt opschrijven om het beter te kunnen verwerken. Iedereen kan aan journaling beginnen, het enige wat je nodig hebt is pen en papier, en dan kun je direct aan de slag. Je zult al vrij snel nadat je begon met journaling ontdekken dat je leven toch een klein stukje makkelijker geworden is.

  1. Waarom werkt journalling?

We krijgen allemaal een hoop te verduren in ons dagelijks leven, en we kunnen het niet alles met iedereen overleggen. Dat zorgt ervoor dat we een hoop dingen opkroppen. Een paar dingen opkroppen is niet fijn, maar uiteindelijk is het niet schadelijk. Maar de wereld is complex, dus we krijgen te maken met een hoop dingen waar we mee om moeten gaan. En dan moet je er iets mee. Journaling werkt doordat je eindelijk iets met je gedachten kan. Je kan ze opschrijven en dan vergeten, en zo kan je weer door met je leven. Het maakt niet uit dat niemand dat wat je schrijft zal lezen. Dat helpt misschien ook bij journaling, soms wil je dingen eigenlijk niet met anderen delen.

  1. Journaling is beter als je het met een echte pen doet in plaats van digitaal

Journaling is beter op papier. Dit komt omdat er dan een directere verbinding tussen jouw pen en de woorden op papier is. Als je in het digitale tijdperk naar school bent gegaan is het je misschien opgevallen dat papieren aantekeningen beter bleven hangen dan digitale. Als je dan van het papieren journaling een hobby gaat maken wil je misschien mooie luxe pennen bestellen, dat schrijft toch een tikje beter dan de promotionele pen van de lokale supermarkt.

  1. Bespaar op inkt met een vulpen

Vroeger schreef men vooral met vulpennen, maar naarmate er steeds minder geschreven wordt is de vulpen verdwenen en zijn wegwerppennen in zijn plaats gekomen. Omdat men nu gemiddeld weinig schrijft zijn vulpennen voor de meesten niet meer kosteneffectief. Maar als je weer veel schrijft is een vulpen toch wel handig, want nu kan je de kosten van de behuizing van de pen terugverdienen als je besluit tot een Parker vulpen kopen.

  1. Zoveel opties voor pennen

Er is veel keuze op de pennenmarkt. Als je bijvoorbeeld geen interesse in een Parker hebt zijn er veel andere merken beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld ook een Cross vulpen kopen. Van onder een tientje tot boven de 1000, er is werkelijk een vulpen voor elk budget beschikbaar. Ook is er een wereld van verschil in hoe je de inkt op het papier krijgt. Een kroontjespen is een klassieker, en sommigen zweren erbij, maar als je liever een balpen wil zijn die er ook in navulbare vorm.

  1. Papier is ook niet onbelangrijk

Als je gaat journalen ga je ook een hoop papier gebruiken, en er is toch echt een verschil in kwaliteit tussen papiersoorten. Goedkoop papier kan bijvoorbeeld een stuk zwaarder schrijven. Geen groot probleem als je bijna nooit schrijft, maar als je een pagina per dag vol begint te schrijven gaat het toch ineens wel uitmaken.