Connect2Success
Image default
Zakelijke dienstverlening

Arbeidsdeskundig onderzoek nodig?

Soms is er een arbeidsdeskundig onderzoek nodig 3ign7mw. Je kunt je wel eens in de positie bevinden waarin een werknemer langdurig ziek is. Niet alleen is dit lastig voor de werkdruk of op het gebied van financiën, het is ook vervelend voor het team waar deze werknemer in zit. Vaak wordt er alles gedaan om deze persoon terug te krijgen op de werkvloer. Maar steeds vaker horen we van mensen die overspannen zijn of raken door de werkdruk of door een thuissituatie.

De ins en outs van een arbeidsdeskundig onderzoek

Op het moment dat het lastiger wordt om te bepalen waarom de werknemer zo lang weg blijft, is er een arbeidsdeskundig onderzoek nodig. Bij adxpert duurt dit maar vijf werkdagen en is dit erg goedkoop! U stelt dit onderzoek in om te kijken of de werknemer echt ziek is. Ook kijkt u of het mogelijk is om de werkdruk van de huidige functie te verlagen. Soms kan dit niet, want soms eist de functie een bepaalde werkdruk. Als dit problemen oplevert kan het onderzoek gaan kijken naar andere functies binnen het bedrijf. Als allerlaatste wordt er gekeken naar een functie helemaal buiten het bedrijf. Dit gebeurt allemaal om een oplossing te vinden om de werknemer weer terug op de werkvloer te krijgen. Als u bij adxpert dit onderzoek laat uitvoeren is het snel gedaan en kunt u snel een conclusie trekken. Het is namelijk verplicht om een onderzoek uit te voeren als de werknemer niet de mogelijkheid heeft om zelf terug te keren.

De gevolgen en waarom adxpert?

Op basis van de resultaten van het onderzoek wordt er iets beslist. Er wordt gekeken of de werknemer nog thuis mag blijven en of hij of zij nog opnieuw in dienst kan worden genomen. Dit kan niet altijd en dit is lastig. Toch zorgt een goed onderzoek wel voor duidelijkheid op de werkvloer. Want naast achterstand op het werkgebied, is er ook een probleem op het gebied van de werknemers. Soms kunnen er roddels ontstaan en dan heeft de werkgever liever dat er duidelijkheid ontstaat. Kortom een onderzoek doen is verplicht en waarom zou u zoveel geld spenderen aan een duur onderzoek als het goedkoper kan! Neem daarom vooral gebruik van adxpert en krijg de duidelijkheid die u nodig heeft voor uw werknemers!