Connect2Success
Image default
Banen en opleidingen

Hoe front-end ontwikkelaarsvaardigheden te testen – HTML en CSS

HTML en CSS zijn twee kernvaardigheden van een front-end-ontwikkelaar. Het zal moeilijk voor u zijn om een ​​webontwikkelaar tegen te komen die niet op zijn minst een basiskennis heeft van deze twee gebieden.

Sommige mensen vinden echter dat HTML en CSS niet op dezelfde manier moeten worden gerespecteerd als andere talen, omdat geen van beide interne logica vereist. Dit komt doordat HTML en CSS declaratieve talen zijn die de webbrowser instrueren om webpagina’s weer te geven in plaats van rekencode te gebruiken.

Terwijl sommigen misschien denken dat het voor ontwikkelaars steeds waardevoller wordt om diepgaande kennis en ervaring in deze twee talen te hebben. Het controleren van uw HTML- en CSS-vaardigheden is net zo belangrijk als het kennen van talen als Java en C ++. Iedereen met een vage technische achtergrond moet toch een basiskennis hebben van HTML en CSS.

HTML en CSS vormen samen met JavaScript de ruggengraat van front-endontwikkeling. In feite zul je ook heel wat back-end ontwikkelaars vinden die deze talen regelmatig gebruiken. Hoewel je nooit een ontwikkelaar zult vinden die alleen deze talen gebruikt, zijn HTML en CSS belangrijk genoeg voor moderne softwareontwikkeling om ervoor te zorgen dat front-end ontwikkelaars ze effectief kunnen gebruiken. Hoewel ze gemakkelijk zijn om mee te beginnen, vereisen geavanceerde applicaties diepgaande vaardigheden en begrip. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw programmeur dit begrijpt.

Wat is belangrijk voor een IT-recruiter om te weten over de vaardigheden van front-end HTML- en CSS-ontwikkelaars?

Het World Wide Web Consortium (W3C) is een internationale standaardenorganisatie die HTML- en CSS-standaarden maakt. De nieuwste versie van HTML is echter HTML5, die de WHATWG (ook bekend als HTML Living Standard) volgt, niet de W3C-standaard. Er is geen enkele versie van CSS omdat het sinds CSS 3 is opgedeeld in modules en elke module een onafhankelijke versie heeft.

Bijna elke ontwikkelaar, laat staan ​​front-end ontwikkelaar, moet op zijn minst een basiskennis hebben van HTML en CSS. Een HTML- of CSS-ontwikkelaar staat zelden op zichzelf. In de meeste gevallen is dit slechts een van de vaardigheden van een front-end ontwikkelaar, full-stack programmeur of grafisch / webdesigner.

De normen veranderen niet vaak. Er verschijnen echter regelmatig nieuwe functies, dus ontwikkelaars moeten op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. In de afgelopen jaren is er een constante stroom van nieuwe functies en CSS-updates. Zo erg zelfs dat serverontwikkelaars zich misschien niet eens realiseren hoe krachtig deze technologie is geworden.

Gereedschap

Elke browser interpreteert CSS en HTML anders. De ontwikkelaar moet zich bewust zijn van de verschillen tussen browsers en hun ondersteuning voor verschillende versies van HTML / CSS. Bovendien moeten ontwikkelaars weten welke tools ze kunnen gebruiken om cross-browser HTML / CSS-inhoud te maken.

Front-end-ontwikkelaars die JavaScript-frameworks gebruiken, werken meestal met bibliotheken vol met kant-en-klare componenten. Om een ​​productieklare applicatie te maken, moet de stijl echter worden aangepast aan het productontwerp. Deze aanpassing vereist vaak een grondige kennis van CSS.

Om webpagina’s gemakkelijker en sneller te maken, gebruiken ontwikkelaars vaak aanvullende tools, zoals front-end frameworks (zoals Bootstrap) of een stylesheet-taal (zoals LESS of SCSS).

Gebruikerservaring (UX)

UX is een essentieel onderdeel van front-end ontwikkeling. Een competente front-end programmeur moet webpagina’s of applicaties vanuit het perspectief van de gebruiker kunnen bekijken. Dit betekent uitgebreide UX-optimalisatie. Verbeteringen aan de app voorstellen, zoals het verwijderen van onnodige klikken of het verbeteren van de prestaties door de laadsnelheid van de pagina te optimaliseren, zijn twee voorbeelden van optimalisatie.

Responsive Web Design (RWD) is een andere belangrijke techniek die front-end designers zouden moeten overwegen voor UX. Het is een benadering die ervan uitgaat dat ontwerp en ontwikkeling moeten reageren op gebruikersgedrag en omgeving op basis van schermgrootte, platform en oriëntatie.

Ten slotte wordt a11y (een acroniem voor toegankelijkheid) een veelbesproken beweging in technische kringen en een ander belangrijk aspect van UX. Dit is niet van toepassing op een specifieke norm, meting of wet met betrekking tot technologie, maar eerder om de manier te veranderen waarop websites worden gebouwd om tegemoet te komen aan de interesses van mensen met een handicap. Het project heeft tot doel webpagina’s beter verteerbaar, relevant en gemakkelijker te maken voor mensen met een handicap, of het nu gaat om een ​​visuele beperking of een andere vorm van ziekte.

Testen van front-end ontwikkelaarsvaardigheden in HTML en CSS op basis van cv.

De eerste hint van kennis van HTML en CSS Front-end developer voor veel IT-recruiters is wat er in het cv van de kandidaat staat. Afgezien van eenvoudige HTML- en CSS-vaardigheden (die aan elke front-end ontwikkelaar zouden moeten worden geleerd), is het erg belangrijk om te zien hoe goed de kandidaat kennis heeft van de technische front-end stack. Hier is een verklarende woordenlijst met vaardigheden om op te letten en een overzicht van alles wat uw kandidaat moet weten om u te helpen beter te begrijpen waarnaar u moet zoeken in hun programmeerervaring.

Welke HTML- en CSS-coderingstests moet u kiezen om uw front-end ontwikkelaarvaardigheden te testen?

Wanneer u online naar een geschikte HTML- en CSS-test zoekt, moet u ervoor zorgen dat deze aan de volgende criteria voldoet:

De test moet een afspiegeling zijn van het daadwerkelijke werk dat wordt gedaan met HTML en CSS in echte front-endprojecten.

Tijdsbesparing – maximaal één tot twee uur.

Wordt automatisch verzonden en kan overal worden afgeleverd om u en uw kandidaat flexibiliteit te bieden.

Controleer niet alleen of de code de pagina weergeeft, maar controleer ook de efficiëntie van de code en hoe goed deze op meerdere platforms wordt weergegeven.

Kom zo dicht mogelijk bij de natuurlijke front-end ontwikkelomgeving en geef de kandidaat toegang tot de bronnen waarmee ze gewoonlijk werken.

Geef kandidaten toegang tot alle bibliotheken, frameworks en andere tools die ze normaal gesproken zouden gebruiken, inclusief degene die het belangrijkst zijn voor de job.

Stem het vermogen van de kandidaat af op de juiste test

temp agency

https://www.globalrecruitment.info/