Connect2Success
Image default
Banen en opleidingen

Waarom verkeersregelaar worden een goede keus is

Gediplomeerd verkeersregelaar worden is een prachtige manier om je geld mee te verdienen. Je leert over de theorie en de praktische kant van deze baan, zoals het werken met verschillende soorten verkeerssignalen en het waarborgen van de veiligheid voor voetgangers, mensen in auto’s en andere voertuigen. Verkeersregelaars hebben goede communicatieve vaardigheden nodig en moeten in teamverband kunnen werken. Je kunt op veel verschillende locaties en situaties ingezet worden. Zo kun je bijvoorbeeld op Schiphol staan of op een groot evenement in Den Haag, midden in de stad Amsterdam het verkeer regelen maar ook bij calamiteiten op de snelweg, bij treinovergangen, parkeerterreinen worden verkeersregalaars ingezet om de orde, doorstroom en veiligheid van het verkeer en andere weggebrukers in de gaten te houden.

Verkeersregelaar is een serieus beroep

Verkeersregelaar is een professioneel beroep waarbij je iedere dag zorgt voor de veiligheid van mensen, dat is belangrijk werk. Je moet lastige en potentieel gevaarlijke situaties in het verkeer in goede banen kunnen leiden. Je moet zeer verantwoordelijk zijn, snel kunnen handelen en zelfverzekerd in de omgang met mensen met verschillende achtergronden. Daarom is een goede opleiding nodig om een professionele verkeersregelaar te worden.

De voordelen van verkeersregelaar worden

Als verkeersregelaars zorg je er voor dat mensen kunnen genieten van hun uitje, dat er geen opstoppingen zijn en dat hulpdiensten altijd snel ter plaatse kunnen zijn bij een ongeluk. Je bent lekker buiten in een leuk team en je hebt veel contact met andere mensen. Als verkeersregelaar zorg je er ook voor dat iedereen weer veilig thuis komt zonder ongelukken, schade aan voertuigen of lichamelijk letsel. Een mooi beroep waar je trots op kunt zijn.

https://gmwtrafficassist.nl