Connect2Success
Image default
Auto’s en Motoren

Auto leasen of kopen

Als je een nieuwe auto wilt kopen, dan kun je natuurlijk meteen naar een garage gaan en daar voor duizenden euro’s een auto uitzoeken. Helaas is dat voor veel mensen echter niet weggelegd. Zelf een auto aanschaffen kan behoorlijk duur zijn, vooral als je meteen voor een nieuwe auto kiest. Misschien is het voor jou wel interessant om eens te kijken of je niet een goede tweedehandsauto kunt vinden. Wellicht heb je familieleden of vrienden die hun auto verkopen. Het voordeel is dat je dan in ieder geval weet dat de auto in redelijke staat is. Dat is minder goed in te schatten als je een tweedehandsauto op internet koopt en dat betekent dat je meer risico loopt.

Zakelijke of particuliere lease

De initiële investering voor een nieuwe auto is groot. Ook kunnen de kosten voor een fatsoenlijke verzekering behoorlijk oplopen. Maar niet verzekeren is in Nederland geen optie. Als dat allemaal is geregeld, dan moet je ook nog kosten voor benzine en onderhoud rekenen. Al met al is het niet goedkoop om zelf een auto aan te schaffen, te rijden en te onderhouden. Maar gelukkig is er ook een andere mogelijkheid. Je kunt een auto leasen, zoals ook het geval is bij een bedrijfsauto leasen. Dit gebeurt via je werkgever, maar er zijn tegenwoordig ook mogelijkheden om als particulier een auto te leasen.

Voordelen van zakelijk auto leasen

Een groot voordeel van een auto leasen is dat je geen grote investering hoeft te doen. Voor een vast bedrag per maand kun je een hele nieuwe auto rijden. Als je een fiscale bijtelling betaald, mag je deze auto ook nog eens privé gebruiken. Dat is natuurlijk helemaal fijn. Daarnaast zitten alle extra kosten in het leasebedrag inbegrepen, zoals verzekering en kosten voor onderhoud. Dit kan dus een aantrekkelijke oplossing zijn als je niet genoeg geld hebt om een auto aan te schaffen.

https://www.autoleasecentrale.nl/